Tuesday, October 23, 2018

PRE KLENZ OIL MINT CLEANSER


Apa itu OIL MINT CLEANSER?
Oil mint cleanser bukan lah bertindak sebagai double cleansing tetapi hanya sebagai pre-cleansing. Untuk lebih mudah faham, begini. Dulu sebelum wujudnya mekap remover dalam bentuk wipes or oil cleanser, kita buang/cuci mekap guna apa? Selalunya kita guna minyak baby Johnson dan kapas sahaja, kemudian baru cuci muka guna pencuci muka biasa.
Jadi nampak tak kenapa oil cleanser ialah PRE-CLEANSER.

Cuba bayangkan lepas cuci muka guna oil cleanser then terus tidur. Agak-agak, ada tak sisa-sisa minyak pada muka? Tambah muka mereka yang memang jenis oily skin, mesti tak selesa kan. For sure kita akan cuci muka dengan pencuci muka biasa pulak. So, ini yang dinamakan DOUBLE CLEANSING.

Oil cleanser ni banyak BENEFITS ke?
Banyak tu tidak lah tapi sedikit itu ada. Kenapa?
Untuk mendapatkan minyak dari contohnya buah lemon (ianya perlu melalui beberapa proses – jeruk, campur ethanol, saringan dan lain-lain) dan kebanyakkan oil cleanser hanya menggunakan oil (samada jojoba oil, avocado oil or any oil yang sesuai untuk skin) essential or fragrance sebagai penambah bau.

Jadi walau jeruk sekalipun, apalah khasiat yang tinggal selepas diperam beberapa hari? Pendek cerita, oil cleanser hanyalah sebagai pre-cleanser yang  menarik kekotoran dan menanggalkan makeup.
Dan sebab itu oil mint cleanser kami menggunakan lemon berbanding bunga atau buah lain sebab lemon adalah buah no.1 dunia yang tinggi dalam asid citric dan bertindak sebagai antibakteria.
Jadi apa kena mengena lemon, mint dan oil? Kebanyakkan oil cleanser (samada brand international), apabila minyak bergesel (ketika massage muka) di antara kulit muka dan jari, ianya akan menghasilkan haba. Pernah tak guna dan rasa macam haba/sedikit panas? So you guys buat apa? Stop? Kalau stop rasa macam skin tu stuck dan haba terperangkap di bawah lapisan kulit. Then apa jadi?Maka naiklah biji-biji ruam kemerahan.


Perlu ke massage bila guna oil cleanser? Yes perlu diantara 1 ke 2 minit. Pernah pergi spa yang sedang massage skin korang, mereka stop jawab call/buat kerja lain tiba-tiba? Tak kan. Sebab ada step-step urutan untuk massage menggunakan oil cleanser. Haa nampak mudahkan? Selama ni gonyoh-gonyoh asal siap, sudah. Lepas ni betulkan ya.
Ok, bila bergesel dan ada haba, sesuai tak untuk mereka yang skin breakout or jerawat yang terluka ketika massage tadi? Bagi mereka yang nak pre-cleanse muka tapi breakout, elakkan guna oil sebab apabila jerawat tercedera semasa massage, dikhuatari akan menyebabkan jerawat tadi semakin teruk dan merebak. Jadi, mereka perlu pre-cleanse jenis lain seperti milk, cleanse, wipes tissue or any brand yang jenis creamy, kemudian cuci macam biasa dengan pencuci sedia ada.

Jadi oil mint cleanser sesuai tak? Sebab itu ada mint kerana apabila berlaku gesekan, mint yang ada meredakan penghasilan haba dan kebaikan lemon tadi membantu sebagai antibakteria terhadap jerawat. Wahhh, jadi saya yang ada breakout skin sesuai lah guna oil mint cleanser ni? Yes, boleh tetapi macam mana pun, tetap kena cuci muka seperti biasa sebab kebaikan lemon tak banyak pun dalam oil cleanser sebab telah dijerukkan dan diperam, apalah sangat kebaikan yang ada.
Jada, clear tak kenapa perlunya juga cucian kedua? Dan kenapa oil cleanser kami ada mint dan kena shake dulu?





1 comment:

  1. 🎆SOFT TECH GEEKS🎆
    "Selagi Teknologinya, Ia Boleh Dipranggar"

      Terdapat beberapa orang yang mendakwa sebagai penggodam, berdasarkan kesaksian yang tidak masuk akal tentang bagaimana sesetengah penggodam membantu mereka menggodam telefon atau akaun e-mel seseorang, mereka juga memberikan janji-janji palsu seperti membuat kad kosong dan wang kertas, tetapi akhirnya mengambil wang anda dan hilang. Datanglah untuk memikirkannya, jika kad kosong sebenarnya, penggodam mereka sendiri tidak perlu bekerja untuk seseorang yang mereka hanya akan melakukannya untuk mereka dan menjadi sejuk.



    Berikut adalah beberapa tip untuk mengetahui HACKER sebenar dan sah.

    ✔ SETIAP HACKER BELONGS UNTUK FORUM HACKING:
    Forum ini adalah untuk Memantau aktiviti-aktiviti Hacker, dan untuk menghalang mana-mana Hacker daripada bil untuk tinggi untuk pekerjaan. Sesetengah individu yang mendakwa sebagai penggodam Dont malah mempunyai idea ini, yang mereka lakukan adalah mengiklankan secara dalam talian sebagai Hacker. Sebelum menyewa mana-mana Hacker pastikan dia tergolong dalam forum Hacking.


    ✔ KERJA HACKER DI BAWAH ORGANISASI:
    Tiada penggodam yang harus berdiri sendiri, setiap Hacker harus bekerja untuk Organisasi. Anda melihat beberapa iklan seperti "Hackwizard, Hacklord, Cyberlord" dan semua cara crap yang mendakwa sebagai Hacker tetapi mereka hanya penipu dan spammer.


    ⑧NO HACKER HARUS MENGUMPUL WANG DARI ANDA, ANDA MEMBAYAR UNTUK ORGANISASI:
    Tiada Hacker harus memberitahu anda untuk membayar kepadanya tetapi untuk membayar kepada organisasi yang dia bekerja untuk. Apabila menyewa seorang Peretas, organisasi yang dia kerjakan harus memberikannya kepada anda dan menerima pembayaran daripada anda, bukannya anda membayar kepada Hacker, fikirkan bagaimana jika dia menafikan mengambil wang dari anda? bagaimana anda membuktikan anda dibayar kepadanya?


    ⑧NO HACKER HARUS MENJADI ANDA BOLEH BOLEH HACK A BANK ATAU DIA BOLEH MEMBANTU ANDA MEMBUAT WANG (Blank credit card / Money flip):
    Satu-satunya cara yang luar biasa untuk menghasilkan wang tanpa mendapat pekerjaan adalah dengan Perlombongan Bitcoin. Bitcoin perlombongan boleh dilakukan dengan menggunakan beberapa softwares dan peranti perkakasan.
    Hubungi: miningbitcointech@gmail.com untuk lebih lanjut mengenai itu.

    ⑧NO HACKET MENGENALKAN IDENTITI KEPADA DIPERLUKAN:
    Hacking adalah kerja yang menyalahi undang-undang, dan setiap Hacker sebenarnya bersembunyi, kecuali bagi mereka yang benar-benar bekerja untuk agensi-agensi Kerajaan dan dikenali untuk perkhidmatan yang ada.

    DI SINI ADALAH BEBERAPA HAL-HACKER BOLEH MEMBANTU ANDA DENGAN:
    ✔ ATTACKS CYBER
    ✔CLONING OF DEVICE (Komputer & Telefon)
    ✔ RECORDS KRIMINAL PENYELESAIAN
    ✔KENALAN SCREENCREDIT
    ✔ PENINGKATAN FILES, MENGHANTAR FILES DALAM ORGANISASI, SEKOLAH E.T.C
    ✔EMAIL HACKS, AKAUN MEDIA SOSIAL HACKS
    ✔ BITCOIN MINING

    Jika anda perlu menyewa Hacker, hubungi:

    🎆SOFT TECH GEEKS🎆
    softtechgeeks@gmail.com
    Kami tidak sabar untuk menggodam anda.

    ReplyDelete

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ