Thursday, August 30, 2018

Rahsia LEMON yang ramai tak tahu!


Salah satu buah yang kaya dengan manfaat ialah LEMON. Manfaat lemon untuk wajah telah terkenal sejak dahulu lagi dan tak hairan kebanyakkan produk kecantikan mengunakan ekstrak buah lemon sebagai salah satu bahan kandungan.1.      Mencerahkan kulit muka
Vitamin C yang terdapat di dalam lemon sesuai untuk mereka yang mempunyai wajah kusam kerana Vitamin C itu dapat membantu menyingkir sel-sel kulit mati sehingga kulit akan kelihatan jauh lebih cerah. Cara menggunakannya senang sahaja hanya membelahnya terlebih dahulu kemudian perah, tambahkan 2 sudu the madu ke dalam lemon dan kacau sehingga rata. Kemudian sapukan campuran tersebut ke bahagian wajah, biarkan 15 minit lalu bilas. Untuk dapatkan hasil lakukan sekali seminggu.

2.      Mengurangkan jerawat dan mengecilkan pori-pori di muka
Antara punca utama jerawat di muka disebabkan perubahan hormon, pemakanan yang kurang sihat dan penjagaan wajah yang kurang dititikberat menyebabkan pori-pori tersumbat akhirnya menyebabkan timbulnya jerawat.
Cara yang boleh dilakukan untuk merawat masalah jerawat ini dengan mengambil sebiji buah lemon, perah air lemon kedalam mangkuk dan campurkan dengan sedikit air bagi menghasilkan campuran yang lebih cair. Kemudian ambil beberapa keping kapas muka rendamkan di dalam campuran tadi dan letakkan ke bahagian muka yang terdapat jerawat. Biarkan selama 15 – 20 minit sehingga air lemon itu kering.
Untuk hasil yang terbaik lakukan sebanyak 2 hingga 3 kali seminggu jerawat akan lebih cepat kecut dan tidak akan meninggalkan kesan.

3.      Mampu mengawal dan mengurangkan minyak di muka
Kulit muka kita memang akan menghasilkan sebum minyak pada permukaan bagi mengelakkan kulit muka terlalu kering tetapi jika kulit muka menghasilkan minyak yang terlalu banyak akan menimbulkan masalah seperti jerawat dan akan membuatkan seseorang tidak yakin untuk keluar rumah berdepan dengan orang ramai.
Bagaimana lemon dapat membantu dalam mengurangkan minyak di muka?
Potong sebiji lemon menjadi 2 bahagian. Bersihkan muka dengan air suam terlebih dahulu dan pastikan kulit muka kita betul-betul bersih. Kemudian ambil 1 bahagian lemon yang telah dipotong tadi, gosokan ke seluruh muka selama 15 hingga 20 minit. Selesai itu bilas dengan air sejuk. Cara ini boleh dilakukan setiap hari bagi mengurangkan minyak yang keluar dari kulit muka.  

Tapi bagi yang malas, tak ada masa, ALL A-BOX telah
keluarkan satu produk yang berasaskan LEMON iaitu

FRESH SPARKLE WIPES!

Lepas ni tak perlu mengembara bawa toner atau buah lemon sekalipun. 
Now SAKA got their own wipes!
EXTRA ICE! EXTRA ANTIBIOTICS! EXTRA LEMON! EXTRA CARE!
- Prevent acne
- Oil control
- Zero pores
- Lightening skin

Nak dapatkan boleh hubungi FAIRY ANGELS kami sekarang!


No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ