Sunday, July 15, 2018

DISEBALIK KEBAIKAN ICE TEA TREE SCRUB

GRAPE SEED

1.      LINDUNGI DARI SUNBURN
Setelah jus anggur diambil untuk pembuatan wain, grape seed akan diambil dan digunakan didalam industri kecantikan.  Grape seed digunakan secara meluas dalam merawat kulit muka dari terdedah kepada cahaya matahari dan keradangan kerana grape seed bertindak sebagai ejen anti-oksida yang mempunya vitamin E dan C yang mampu membantu menstabilkan semula sel kulit yang telah mati.

2.      ANTI-AGING
Grape seed bertindak sebagai anti-aging yang mampu melindungi kulit dari berkedut, pigmentasi dan kanser kulit jika tidak dilindungi dari awal. Penggunaan grape seed akan membuatkan kulit menjadi lebih anjal dan segar dari sinaran matahari dan akan membuatkan kulit menjadi lebih baik.

3.      MENCERAHKAN DAN MELEMBUTKAN KULIT
Grape seed membantu juga untuk mencerahkan dan sebagai pelembab bagi menghidratkan semula kulit kerana grape seed mengandungi vitamin E yang membantu membaiki sel-sel kulit dan kekal memberi kelembapan kepada kulit. Selain itu, grape seed juga bertindak sebagai exfoliant dengan menggosok kulit dan mengeluarkan lapisan atas sel-sel mati dan memberi kulit yang lebih licin dan lembut.

APRICOT SEED

1.      PELEMBAP KULIT
Apricot seed diekstrak dari buah aprikot yang menghasilkan vitamin A dan E yang boleh menyuburkan, melembapkan dan melembutkan kulit kering dan penuaan. Hasil terbaik untuk menggunakan apricot seed ini adalah sebelum tidur bagi menampakkan hasil yang lebih baik pada pagi esok.

2.      SKRUB KULIT
Untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan berseri, pakar kosmetik menggalakkan untuk exfoliant kulit sekurangnya dua kali seminggu. Apricot seed adalah pilihan terbaik untuk keperluan pengelupasan untuk kegunaan mingguan kerana apricot seed lembut dan ringan selain menggalakkan juga peredaran darah dibahagian muka.

TEA TREE

1.      MERAWAT JERAWAT
Tea tree mengandungi campuran anti-bakteria yang tinggi bagi mengurangkan keradangan yang boleh menyebabkan jerawat menjadi bengkak.  Tea tree sesuai untuk merawat jerawat kecil dan sederhana selain membantu juga merawat parut jerawat dan menghapuskan lebihan minyak dan toksin yang terdapat didalam pori-pori kulit


2.      EKZEMA
Ekzema boleh menjadi satu masalah yang sangat besar jika tidak dirawat kulit akan menjadi gatal kemerahan, kering, sehingga merosakkan kulit. Dengan penggunaan tea tree mampu mengurangkan masalah eczema ini kerana tea tree ini juga mempunyai sifat anti-keradangan yang teruk

Bestnya kalau dapat guna grape seed, apricot seed dan tea tree dalam rutin jagaan kulit harian kita tapi macam mustahil. Macam mana nak dapatkan grape seed tu? Nak kena perah keluar jus dulu ke? Macam mana nak dapatkan apricot seed pulak, tea tree? MUSTAHIL BETUL.
Tak mustahil!
Sebab All-A-Box telah keluarkan satu produk yang mengandungi semuanya dalam satu iaitu ICE TEA TREE. Gabungan grape seed, apricot seed dan tea tree yang telah diformulasikan sesuai untuk kegunaan pengguna kulit penduduk asia.

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ