Monday, March 12, 2018

PARUT, JERAGAT, DARK SPOT, SUN-BURN LIHAT SINI..

RAMAI JUGA YA ORANG SEKARANG NI ADA MASALAH JERAGAT, PARUT JERAWAT DAN KEBANYAKKANYA ADALAH PEREMPUAN. ACTUALLY JIKA NAK BERCERITA PASAL JERAGAT NI AGAK PANJANG, JIKA INGIN LEBIH TERPERINCI. SEBAB ADA YANG ALAMI JERAGAT KERANA FAKTO USIA, FAKTOR SALAH PAKAI PRODUK MAHUPUN FAKTOR KETURUNAN. JIKA DI SEBABKAN KETURUNAN, SAYA TIDAK MAHU BERCERITA DI KOLUM INI. KERANA, JIKA FAKTOR KETURUNAN AGAK SUKAR UNTUK MEMULIHKAN SEMULA KEADAAN KULIT WAJAH MENJADI BERSIH SEPERTI ORANG LAIN YANG TIDAK MENGALAMINYA. KERANA, FAKTOR KETURUNAN INI, JERAGAT ITU MUNGKIN SUDAH 'MAKAN DALAM' ATAU ERTI KATA LAIN, LAPISAN KULIT GELAP BERBINTIK BINTIK HITAM ITU SUDAH SAMPAI KE ISI DALAMNYA. CONTOHNYA SEPERTI MANGGA YANG SUDAH LEBAM, JIKA DI SIAT KULITNYA.. ISI DI DALAM JUGA MASIH AKAN BERBEKAS HITAM.
.
JADI HARI INI, I NAK BERCERITA MENGENAI SNOW WHITE SCAR SERUM KELUARAN DARI JENAMA SPARKLING SKINCARE INI BENAR BENAR MAMPU HILANGKAN JERAGAT? PARUT? KESAN SUNBURN? MENGIKUT KATA PENGGUNA ADALAH BENAR. INI KERANA, BAHAN YANG DI GUNAKAN DALAM SCAR SERUM TERSEBUT ADALAH DARI PERAHAN JERUK EPAL HIJAU YANG MASAM DAN DI ADUN BERSAMA PERAHAN LIMAU PURUT. KEDUA BAHAN MASAM INI YANG MEMPUNYAI KIMIA ASIDNYA AGAK TINGGI. BOLEH MEMERIHKAN SEDIKIT KULIT WAJAH. NAMUN, DI SEBABKAN ITULAH IA MAMPU MENANGGALKAN DAN MENGANGKAT KULIT GELAP SEPERTI PARUT DAN JERAGAT ITU SENANG TERKUPAS DARI DASAR KULITNYA.
APA? TERKUPAS? KUPAS NI MESTI SEBAB HYDROQUINONE KAN?
SAYA AGAK MALAS MENJAWAB SOALAN CHEAPSCAKE SEBEGINI, INI KERANA ADALAH KENAPA ANDA FIKIR HANYA HYDROQUINONE SAHAJA MAMPU KUPASKAN KULIT? SEPERTI SAYA JELASKAN DI ATAS, SETIAP BUAH ADA KIMIA YANG TERHASIL SECARA SEMULAJADI DARI BUAHAN TERSEBUT. SEBAB ITU KAMI GUNA JERUK PATI BUAH TERSEBUT. BUKAN MENGGUNAKAN FLAVOUR BAU BUAH SEMATA. DAN KERANA ITULAH, RAMAI SEDIA MAKLUM SCAR SERUM INI HANYA BOLEH DI PAKAI SEMASA DALAM TEMPOH RAWATAN 7-10 HARI SAHAJA.. SELEPAS ITU REST DALAM 5 HARI DAN SAMBUNG 7-10 HARI LAGI JIKA MASIH ADA BEBERAPA % JERAGAT ATAU PARUT HAMPIR HILANG. MALAH, SERUM INI BUKANLAH PEMAKAIAN HARIAN OR ELSE DAILY USE UNTUK SELAMA LAMANYA. HANYA PERLU PAKAI SEMASA RAWATAN SAHAJA.
.
BUKAN ITU SAHAJA, JIKA ANDA LIHAT PADA GAMBAR DI ATAS, SCAR SERUM INI JUGA BOLEH DI PAKAI PADA BADAN YANG SUNBURN ATAU PARUT ACCIDENT. TETAPI, SERUM INI TIDAK BOLEH DIPAKAI PADA PARUT BERLUBANG..PARUT BERLEKUK AKIBAT JAHITAN.. TETAPI PARUT DI ATAS PERMUKAAN KULIT SAHAJA. MALAH SCAR SERUM INI HARUS DI ELAKKAN DARI JERAWAT AKTIF MAHUPUN JERAWAT MASIH BASAH, LUKA ATAUPUN BERNANAH. JADI, SEELOKNYA JIKA ANDA MEMAKAI SCAR SERUM INI, ANDA HARUSLAH MEMPUNYAI PELEMBAB SEPERTI ALOE VERA ATAUPUN ICE HYDRATING GEL, UNTUK SOOTHINGKAN SEMULA KULIT ANDA. UNTUK MENYEJUKKAN SEMULA KULIT ANDA SEMASA DAN SELEPAS RAWATAN MENGGUNAKAN SCAR SERUM INI. ATAU KESAN PALING BEST, GUNA BERSAMA SPIRULINA SERUM SEPERTI GAMBAR DIBAWAH INI.
.
KENAPA WANITA MALAYSIA MUDA2 LAGI DAH BERJERAGAT?
JIKA ANDA INGIN TAHU, WANITA MALAYSIA SEJAK DULU BEGITU OBSES DENGAN KECANTIKKAN. MASA ZAMAN SEBELUM WUJUDNYA LAGI FACEBOOK, INSTAGRAM ATAUPUN JUALAN KOSMETIK DI ONLINE. RAMAI YANG TIADA KESEDARAN AKAN PENGGUNAAN BAHAN LARANGAN SEPERTI MERKURI YANG BERADAN DI DALAM KRIM LIKAT YANG KEBANYAKKAN BERASAL DARI NEGARA SEBERANG. MUDAH DI DAPATI, MURAH DAN CEPAT KESAN PEMUTIHAN KULIT. SEHINGGA MELANIN KULIT BEGITU TIPIS DAN AKHIRNYA MENJADI SENSITIF DAN MUDAH TERBAKAR. SEDANGKAN ORANG ASIA SEPERTI KOREA, CHINA, FILIPINA WANITA DI SANA JARANG ADA JERAGAT KECUALI BILA MEREKA SUDAH TUA..KERANA JERAGAT MEREKA TIMBUL ADALAH DARI KESAN PEMAKANAN MEREKA IAITU DENGAN MEMAKAN B*** SAHAJA..BUKAN DI SEBABKAN KOSMETIK ATAUPUN KRIM SIANG. MEREKA JUGA TIDAK GEMAR KRIM SIANG MELEKIT, MELAINKAN MENGGUNAKAN SERUM ATAU GEL SEBAGAI PELINDUNG DI SIANG HARI. JADI, KENAPA KITA PULA YANG TIDAK MAKAN HAIWAN ITU TIMBUL JERAGAT? SELAIN DARI FAKTOR KETURUNAN?
SPIRULINA SERUM 50ML RM80
SPIRULINA SERUM 100ML RM110
.
INGIN DAPATKAN SNOW WHITE SCAR SERUM SECARA PERCUMA?
SHARE-KAN ARTIKEL INI DI FACEBOOK ANDA DAN TAG 5 RAKAN ANDA UNTUK MEMBACANYA. JIKA ANDA BERTUAH..KAMI INGIN MENCARI 20 ORANG YANG BAKAL TERIMA 'SNOW WHITE SCAR SERUM 5ML TESTER PACK' INI SECARA PERCUMA BERSAMA PENCUCI WAJAH DARI JENAMA INI
.
HARGA : MYR80 30ML
KETAHANAN: 1BULAN SETEGAH
EXPIRY: 6 BULAN SELEPAS PENUTUP DI BUKA
BAHAN UTAMA: JERUK EPAL HIJAU DAN LIMAU PURUT
EFEK/KESAN: KULIT BAHAGIAN RAWATAN AKAN KUPAS
.
DISKAUN: GUNAKAN CODE : SAYA DAH BACA WEBSITES DAN SAYA NAK SCAR SERUM
HARGA SELEPAS DISKAUN: RM70 30ML
ORDER: CLICK BUTANG FOUNDER ALL ABOX
PENGHANTARAN: 7 HARI BEKERJA SELEPAS PAYMENT

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ