Saturday, March 17, 2018

KENAPA SPIRULINA SPARKLING ADALAH MERKURI TERBAIK BERBANDING MERKURI TIMBANG KILO?

APA ITU SPIRULINA: SPIRULINA INI MEMPUNYAI
EFEK KELEMBAPAN TERBAIK BUAT KULIT WAJAH.
TIDAK KIRALAH SAMADA IA KOSMETIK, SKINCARE ATAU MAKANAN.
KATEGORI: FRESHWATER ALGAE
RATING: POOR? FAIR? GOOD? VERY GOOD? EXCELLENT?
.
SPIRULINA INI ACTUALLY MEMPUNYAI DAN MENGANDUNGI PROTEIN TERTENTU DALAM MENYUMBANG KEPADA RANGSANGAN UNTUK MEMPERBAIKI KULIT DAN PERTUMBUHAN SEMULA TISU KULIT WAJAH. SEBAB ITU, TIDAK MUSTAHIL BAGI MEREKA YANG AMALKAN SPIRULINA INI MAMPU MEMBAIKI KULIT WAJAH DAN BADAN MEREKA SECARA SEMULAJADI. CONTOHNYA MEREKA YANG MENGALAMI KEDUTAN, PARUT BERLUBANG DAN WRINKLE ATAU KEDUTAN BAWAH MATA DAN SEBAGAINYA. KERANA KEASLIAN SPIRULINA MEMPUNYAI KELEMBAPAN YANG POWER DAN ANTI-OXIDANTS YANG SANGAT TINGGI..IBARAT KALAU TERLUKA, SAPU JEW SPIRULINA ASLI, TAK SAMPAI 2 JAM LUKA TU BOLEH KERING DAN MEMBAIK SEMULAJADI.. SELAIN ITU, SPIRULINA JUGA MAMPU MENGHILANGKAN TOKSIN DARI DALAM BADAN ( JIKA AMBIL SUPPLEMENT BERKAITAN SPIRULINA ) DAN MEMBANTU MENCEGAH PERTUMBUHAN BAKTERIA YANG MAMPU MENJADI PUNCA JERAWAT. ( JIKA IANYA ADALAH SKINCARE ) SEBAB TU RATA RATA PENGGUNA SPARKLING CAKAP, PAKAI SAKA NI, JERAWAT MEMANG DAH X NAIK..
.
APAKAH KANDUNGAN YANG TERDAPAT DALAM SPIRULINA INI?
IA ADALAH ALGA YANG BEWARNA BIRU KEHIJAUAN, MEMPUNYAI VITAMIN B DAN E,
KAROTENOID, ZINK, BESI, TEMBAGA DAN ASID GAMMA. JADI, SEBAB ITU KAMI SENTIASA INGATKAN PENGGUNA KAMI ( JENAMA SPARKLING SKINCARE ) KAMI MENGGUNAKAN BAHAN KIMIA ASLI YANG TERBIT DARI BAHAN DAN CIPTAAN SEMULAJADI.. KERANA DI DALAM SPIRULINA SENDIRI MEMPUNYAI KEBAIKAN BESI, ZINK DAN TEMBAGA YANG SEMULAJADI. WALAUPUN KAMI KALAH DENGAN KRIM MERKURI TIMBANG KILO DALAM PROSES PENCERAHAN. TETAPI KAMI JUGA TETAP BOLEH MEMBERIKAN KULIT WAJAH ANDA CERAH SECARA SEMULAJADI MALAH KEKAL HINGGA AKHIRNYA SERTA TIDAK MEMUDARATKAN. WALAUPUN LAMBAT SEDIKIT.
.
APAKAH SUPER POWER SPIRULINA YANG DI BANGGAKAN SANGAT OLEH SPARKLING?
1: MENGHAPUSKAN TOKSIN
2: TINGGI ANTI-OKSIDA DAN NUTRIEN ASLI
3: MENGHIDRATKAN KULIT WAJAH
4: MENCERAHKAN SECARA SEMULAJADI
5: MELAWAN TANDA TANDA PENUAAN DAN JERAWAT.
.
SELALUNYA SPIRULINA DIGUNAKAN UNTUK PEMBUATAN APA?
1: CREAM
2: PELEMBAB
3: SERUM
4: SABUN
5: MASKER
6: SCRUB
7: PENCUCI WAJAH DAN BADAN
.
BAGAIMANA HENDAK TAHU SPIRULINA ITU ASLI DI DALAM PENCUCI WAJAH DAN LAIN LAIN KOSMETIK/SKINCARE?
KEBANYAKKAN PENJUAL MAHUPUN PENGUSAHA YANG MENGATAKAN MEREKA MENGGUNAKAN SPIRULINA, SEHARUSNYA ANDA LIHAT KEPEKATAN WARNA SPIRULINA ITU. KERANA, KEBANYAKKAN PENGUSAHA KOSMETIK MEREKA MENGGUNAKAN PEWARNA SEHINGGA MENAMPAKKAN TONER, PENCUCI, SERUM DAN SEBAGAINYA BEWARNA HIJAU PEKAT. SPIRULINA ASLI JIKA DI BUAT SEBAGAI BAHAN KOSMETIK/SKICARE WARNA ADALAH HIJAU PUDAR.. NAMPAK SEPERTI HIJAU TAPI BILA DILETAKKAN PADA KAPAS MAHUPUN TISU, IA TIADA WARNA. 
INI ADALAH PEWARNA, BAHAN ASLI TIDAK MEMPUNYAI CODE WARNA INI..
INI JUGA ADALAH PEWARNA
APAKAH ASAL SPIRULINA DAN BAGAIMANA IA MENJADI SALAH SATU BAHAN DALAM KEBAIKAN KULIT MANUSIA DAN KESIHATAN MANUSIA?
KETIKA SEBELUM ABAD KE-16 SPIRULINA INI DIGUNAKAN OLEH PENDUDUK SEKITAR TASIK DI TEXCOCO DI MEXICO ATAU LAKE TEXCOCO. MEREKA MEMANGGILNYA SEBAGAI 'TECUITLATL'
ANDA BOLEH JUGA MEMBACA DISINI.. KISAH SEBENAR SPIRULINA DAN PADA ABAD KE-9 PULA IA DIGUNAKAN OLEH ORANG KANEMBU DI CHAD. MEREKA MENGGUNAKAN ALGA SPIRULINA INI DARI TASIK DAN KOLAM BERDEKATAN MEREKA UNTUK TUJUAN PERUBATAN, KESIHATAN DAN UNTUK KULIT. SELAIN ITU, MEREKA JUGA MENGERINGKANNYA DAN MENJUAL SEBAGAI MAKANAN TAMBAHAN, IBARAT KATA KALAU DI MALAYSIA NI DAH JADI MACAM ULAM. SEJAK DARI ITU,
SPIRULINA SUDAH MENJADI ANTARA BAHAN TERBAIK UNTUK KESIHATAN DAN TELAK DI MAKAN BERJUTA JUTA ORANG DI DUNIA INI. 
INI ADALAH SPIRULINA BIRDNEST GEL SERUM
HARGA: MYR80 30ML PURE! MYR110 100ML
KESAN: SEJUK DAN MENENAGKAN KULIT WAJAH

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ