Sunday, February 25, 2018

ZARINA TRUE STORY..

.
MY TRUE STORY
Alhamdulillah diberi kesempatan untuk sharing benda ni dengan my FB friends.
Ceritanya bermula selepas tengok my old friend yang mukanya sangat flawless dan glowing.. Terus PM dia tanya pakai skincare ape..
Rupenye my friend tu guna produk yg saya gelarkan sebagai T je la ye.. Dan dia juga ada jual produk T ni.. Ape lg, trus beli la dari dia.. Walaupun harga ratus2 jugak.. Tapi nak flawless punya pasal, sanggup jugak..
Disingkatkan cerita, lepas pakai produk T dalam 3 hari, muka mengelupas teruk sampai nak pakai make up pun tak boleh.. Tapi redha dan sabar je la coz my friend pun cakap memang akan mengelupas.. Dia punya pedih tu takyah cakap la kan..gigihkan jugak terus pakai produk T..
.
Lepas 2 minggu, mak aii glowing betul kulit..
Siap pinkish2 lagi..
Punya la gembira hati..
Tapi kulit masih rasa perit terutamanya bila cuaca panas, muka akan jadi kemerahan mcm udang kena Bakar..
Kawan2 pun slalu tegur,
'Nape muka ko merah sangat weii? "
Tapi nampak cantik punya psl,
Keep going pakai produk T yang krim malamnya sangat melekit dan boleh nampak Macam kita tabur blink dust kat muka tau(that is mercurry actually 😣)
Aduhh betapa jahilnya diriku..
Sampai la satu hari tu,
Cuaca sangat panas dan masa tu terpaksa duk luar rumah(ada kenduri)..
Muka rasa perit gila..
Muka naik ruam2 merah dan pedih..
Terpaksa pergi klinik kulit,
Doktor terkejut tengok my skin..
Bukan sebab flawless tapi katanya kulit dah nipis sangat..
Epidermis(lapisan kulit) muka dah rosak katanya 😣
Sebab tu takde jerawat boleh timbul..
.
Then balik terus google ciri2 kosmetik yang ada merkuri,
Yess, 100% ciri2 tu ada pada produk T..
Oh myy 😱!
Then terus buang produk T ke tong sampah walaupun masa tu banyak lagi baki..
Dan tak lama lepas tu produk T diumumkan tidak selamat dan mengandungi bahan terlarang..
But sampai sekarang masih ada yg guna 😒
Lepas stop pemakaian,
Tak sampai seminggu,
Naik jerawat batu kat dahi..
Bukan seketul, tapi secara berjemaah dia naik 😢
Muka jadi sangat berminyak,
Liang pori besar gedabak,
Sengsara sangat masa ni..
Nak keluar takde mood..
Nak make up takde mood..
Semua takde mood..
Diringkaskan cerita,
Awal bulan 2,
Mula beranikan cuba SPARKLING SKINCARE..
Tu pun lepas sekian lama follow FB seller yang jual sparkling skincare ni..
Dah la 100% bahan organik..
Dan paling menarik hati bila seller cakap skincare ni dicampur dengan serbuk antibiotik..
Woww!
.
mula2 guna cleanser dah rasa Best..
Sejuk dingin je rasa dia..
Lepas cuci muka takde rasa tegang atau perit..
Lepas guna toner takde rasa pedih,
Selesa dan nyaman je..
Berbeza betul rasanya dari guna produk T..
Sparkling skincare ni rasa mcm pakai air je kat muka..
Takde rasa melekit dan terus absorb dalam kulit..
Tak sampai 2 minggu pakai trus borong dan jual sparkling skincare ni..
Sebab ape?
Sebab saya sendiri dah rasa keajaibannya..
Memang sangat Best pakai..
Jerawat terus kecut..
Parut semua hampir lenyap lepas guna snow white scar serum..
Muka makin cerah lepas guna gluta night dan pati pemutih..
Blackhead/whitehead lesap ntah kemana..
Liang pori makin mengecil..
(Boleh refer gambar)
Bukan berminat dengan untung jualan semata-mata,
Tapi lebih kepada nak sharing kebaikn produk ni..
Dan nak selamatkan wanita dan lelaki di malaysia ni yang terpengaruh dengan produk 'syurga' yang menjanjikan putih flawless dalam masa 3 hari tapi sebenarnya mengandungi bahan kimia berbahaya..
Be wise, choose natural!

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ