Saturday, January 27, 2018

EZY WIEZY TO GET HEALTHY SKIN


Actually, semua orang inginkan kulit wajah yang bersih..
licin dan juga cerah secara semulajadi..tapi ramai yang tidak
suka untuk menjaga kulit wajah mahupun badan selepas setiap hari
membesar..ia lah..busy dengan kerja..busy kesana kesini.. 
Jadi,.mereka menggunakan jalan singkat dengan mencuba pelbagai 
Produk dengan harapan cepat berkesan atau paling tidak pun
Menggunakan terus alat mekap setebalnya.. Tapi bagaimakah
Jika berhadapan dengan orang ramai? Adakah mekap
yang berkonsepkan 'natural' or 'nude' itu tidak kantoi?
Bagi mereka yang kaya raya boleh sahaja terus melakukan
Rawatan laser yang menelan ribuan ringgit.. Jadi bagaimanakah
Kita masyarakat biasa ini? Adakah kita tidak layak untuk
Sama cantik dan sihat luar dalam?
.
Definisi cantik ini sebenarnya banyak sangat jika ingin di perjelaskan..
Tapi bagi cherry.. 'being simple' adalah natural beauty yang sebenar..
Apa yang simple? Simple lah..dari segi berpakaian.. Solekkan..
Aksesori..lebih simple actually lebih cantik dan nice.. Tapi,
Ramai juga orang cuba simple tapi tetap tak cantik kenapa ya cherry?
Actually mereka memang simple..tapi mereka tidak sleek ataupun kemas..
Tahulah pakai shirt and jeans itu simple..tapi carilah potongan
Yang bersesuaian.. Yang nampak kemas..padanan warna etc..
Dab satu lagi.. Jika skin anda bersih..dan natural halus tidak
Membengkak jerawat.. Tidak berminyak dan mekap jangan seperti
Hendak buat show.. Anda pakai selekeh pun orang tidak.berkelip..
Kerana apa? Kerana dari penjagaan skin yang betul dan wajah
Nampal bersih and fresh...orang boleh kenal level anda sepertimana..
Seorang yang rajin dan bukan calang calang..
.
So, ini simple step.. Atleast lah orang kata.. Atleast u guys
Kena ada dalam simpanan handbag..bag..di bilik air dan sebelah
Katil ke kan.. Atleast pleaseeee.. Iaitu sebotol air masak.. Dan
juga wipes tissue untuk wajah yang sesuai ikut kondisi wajah
Anda..or u guys boleh try Kleenex is the best sesuai for all
Skin types.. And cuba berpuasa.untuk tidak.menggunakan apa
Sahaja alat solek selama 1week.. Elak makan telur or makanan
Yang ada telur 1week.. Dan juga elak minum minuman manis..
Kalau rasa nak.manis2 skit..minum green tea or chrysanthemum..
Dalam masa 1week.. Siyes..ia akan repair skin anda. Tidak kisahlah
Skin anda jenis types apa pun.. Here is the best wipes tissue
Dari all-abox punya suggestions iaitu Rorec Korean Wipes Original..
RM15 25pcs..
.
BAU WANGI AND SANGAT DEEP CLEANSE
JIKA NAK REMOVE ANY DIRT OR MAKEUP..
.
Time u guys guna wipes ni..sental je tahap rasa sure bersih haha..
Part paling susah tu wipes off sahaja.. Jangan lupa lapik jari telunjuk..
Time ni nak kuarkan whiteheads or blackheads.. Kuarkan kaw kaw
Dan perah je pori anda yang berminyak tu kaw kaw sebelum rasa
Skin boleh bernafas haaaaaa sedapnya lega gitu.. Then, next apa cherry?
Hehehe lepas tu minum air masak kasi cool down selepas mata
Berjuling pinau kes kuarka white n black heads tadi.. Then we
Go for 1st cucian yang betul2 cucian yang menggunakan
Pencuci wajah..nak tahu apa yang best? Lihat bawah..
.
ANTARA PENCUCI WAJAH TEKSTUR AIR
KANDUNGAN PAPAYA DAN ANTIBIOTICS
DAN SEJUK RASANYA DI WAJAH JADI 
PILIHAN ALL A BOX..
.
Sebenarnya pencuci wajah jenis waterbased ini bagus dan 
Sesuai untuk semua jenis kulit..lebih lagi di Malaysia tidak
Semua sinki penduduk disini mempunyai air suam untuk
Keluarkan lebihan pencuci dari dalam pori jika menggunakan
Pencuci yang berstekstur creamy based.. Jika guna waterbased
Ini mudah sedikit masuk dan keluar dari pori ketika proses 
Cucian wajah.. Malah pencuci dari rangkaian Sparkling Skincare
Ini mempunyai sensasi dingin amatlah sesuai dengan cuaca terik
Di Malaysia ini yang mudah membuatkan wajah kita berminyak dan
Membuka pori.. Jadi bila dah guna cleanser sejuk, senanglah pori
Nak mengetat dan mengawal minyak wajah yang menjadi
Sumber faktoe pertumbuhan jerawat..
.
RINGKAS bukan? 2 step ini sesuai sangat untuk si pemalas
Nak elakkan skin dari bertambah kusam dan tidak bermaya.. Nanti
Cherry sambung di part ke-2 lagi 2 items mudah selepas
Menggunakan pencuci wajah yang bertepatan..jangan 
Lupa share ya boxxiess 😘

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ