Friday, January 19, 2018

ALL ABOX MASTER KE BALI..

💄 BEAUTY SCRIPTS : EXCITED BALI..  Hye boxxiess! 
.
.
So actually kira my 1st day and 1st time nak ke Bali la ea?  Sebelum ni actually bali x pernah ada dalam list untuk i nak travel or pergi bercuti jalan2.. Sebab i suke ke tempat yang ada kaitan dgn business..  Tapi sejak desakkan, ok la.. Why not kita give a try kan.. 
.
Ramai tanya i actually.. Lately ni i bnyak travel back to back.. Hampir setiap minggu i hadap beli tix AA untuk kesana kesini.. Actually da lama i nak travel setiap minggu sebab x larat dengan drama orang malaysia.. Sebb tu i cuba elakkan stay di kl every weekend.. Hnya balik weekdays sahaja setel order n pos. Then fly lagi.. #TRAVELTAKSEMESTINYAKENAKAYA actually travelling is not expensive as you think..  You don't have to be rich to travel well.. You must take action to get what you want..  Because the distance between your dreams and reality is called ACTION.. don't let someone's negativity  stop you.. Sebab bile you always stay di Malaysia i means tempat u stay skrg.. U akan buang masa dan mudh terpengaruh.. Mereka akan compared  u dengan someone  else yg lain..  Nape u x pakai itu ini mcm org tu..  So better take action.. Get out and go travel..  Your time is valuable to be distracted  by negative people.. So i ambil action untuk travel this year.. Till i can see all aliens people's..  And tahu apa mereka pakai untuk cantik berdasarkan iklim mereka.. So kite leh share2 kan.. 
.
.
Actually  masa book tix aritu silap tgk timing.. Terambil jam7.45 damn!  I igtkan 7.45pm.. Tapi am..  So dah rugi separa hari still di Malaysia.. Then now AirAsia now kne check in awal 4hrs before fly.. So malam tadi terus ajak fazs tido di KLIA2 di Capsule dalam klia juga.. Murah.. X mahal..  Sesuai bagi korang yang klu rushing or jenis malas bangun pagi mcm i..  Then bleh la check in  sini..  Nti mangun x kelam kelibut dah.. 
.
Tido disini best,  1st juaaaaaa tido dalam capsule mcm ni.. Murah dia tu dia kira ikut jam ya.. 6hrs rm90.. Itu kalau u guys walk in la.. Klu guna agoda.com or booking.com hanya rm55 sahaja.. So i ambil 12jam terus..  Tkut lajak 💤  nti..  Siyes.. I memang susah mangun pagi.. Kadang2 klu terlepas flight ke apa..  I mcm lantakklah.. Beli baru.. Janji x ggu tido i hahaha.. 
.
.
I x sabar nak jejak kaki untuk pertama kali di Bali..  Seems i selalu dengar cerita orang sana sini.. Now i dah x sabar untuk melihat keindahan tempat yang di huni hampir 80% orang yang beragama hindu.. Tpi sebelum tu i da buat survey adn prepared  myself dengan beberapa tips  yang di ajar oleh kekawan n melalui google.. So i tinggalkan all my tight jeans.. Skinny.. Now let's  beachoosss.. 
.
MY 2018 TRAVEL ITINERARY :
.
26 JAN BKK
.
2 FEB JKT
.
16 FEB HANOI VIETNAM
.
2 MARCH SYDNEY
.
BORACAY
PANGKOR ISLAND 
JEJU OR SEOUL

No comments:

Post a Comment

FOLLOW US ON INSTAGRAM @ALLABOXHQ